A projektről

Az antibiotikumok nélkül elnevezésű projekt célja a laikus közönség oktatása a következő területeken: gyulladásos betegségek megelőzése, diagnosztizálása és antibiotikumos kezelése.

Célunk közé tartozik, hogy megmagyarázzuk az embereknek ezen gyógyszerek nagyon ritka és életmentő értékét, amelyet a közeljövőben felelőtlen felhasználásuk miatt elveszíthetünk.

Az antibiotikumok hatékonyságának megőrzése az egészségügyi rendszerben dolgozó emberek, az állattenyésztésztő, mezőgazdaságban dolgozó szakemberek és a nagyközönség együttműködésétől függ.

Mindannyiunk számára katasztrofális következményekkel járna ha visszatérnénk az ún. antibiotikum előtti korszakra. Egyes szakértők szerint, 2050-ben a halálozás leggyakoribb oka az antimikrobiális rezisztencia lehet.

A probléma elkerülése érdekében, a projekt keretein belül a következő két tematikus területre összpontosítunk: az antibiotikumok tudatosításának növelése és a beteg-orvos együttműködésének jávítása.

Az információs portálon szereplő összes cikk orvosok általi korrekción ment keresztül. A korrekciókat 2015 és 2017 között MUDr. Jana Bendová, PhD. és 2018-tól MUDr. Adriana Šimková, PhD. biztosította.

Az antibiotikum nélkül elnevezésű projektet a SLOVENSKÝ PACIENT polgári társulás vezeti:

Vezető projektmenedzser
MUDr. Ľubica Musilová
musilova@slovenskypacient.sk

Az együttműködés létrehozásához kérjük lépjen kapcsolatba velünk:

Ing. arch. Radoslav Herda
herda@slovenskypacient.sk
www.slovenskypacient.sk